Hvad er funktionen af ​​en tv-antenne?

nyheder 4

Som en uundværlig del af trådløs kommunikation er antennens grundlæggende funktion at udstråle og modtage radiobølger.Funktionen er at konvertere den elektromagnetiske bølge fra tv-stationen til signalspænding til højfrekvensen.

Måden en tv-antenne fungerer på er, at når en elektromagnetisk bølge bevæger sig fremad, rammer den en metalantenne, den skærer en magnetfeltlinje over, og den skaber en elektromotorisk kraft, som er signalspændingen.

Som en vigtig del af kommunikationssystemet påvirker antennens ydeevne direkte kommunikationssystemets indeks.Brugeren skal være opmærksom på dens ydeevne først, når han vælger antenne.

En af hovedindikatorerne for en antenne er forstærkningen, som er produktet af retningskoefficienten og effektiviteten, og er udtryk for størrelsen af ​​antennestrålingen eller modtagne bølger. Valget af forstærkningsstørrelsen afhænger af kravene iht. systemdesignet for radiobølgedækningsområdet.Kort sagt, under de samme betingelser, jo højere forstærkning, jo længere er radiobølgeudbredelsesafstanden.Generelt anvender basestationsantennen højforstærkningsantennen, og mobilstationens antenne anvender lavforstærkningsantennen.

TV-modtagelsesantenne er generelt linjeantenne (satellitmodtagerantenne er overfladeantenne), i henhold til frekvensområdet for det modtagne højfrekvente signal kan opdeles i VHF-antenne, UHF-antenne og all-channel antenne;I henhold til frekvensbåndbredden af ​​den modtagende antenne er den opdelt i enkeltkanalsantenne og frekvensantenne.Ifølge dens struktur kan den opdeles i guideantenne, ringantenne, fiskebensantenne, log periodisk antenne og så videre.

Det åbne tv-program, der modtages af kabel-tv-systemet, omfatter hovedsageligt to frekvensbånd: ⅵ (kanal 1-4) og ⅷ (kanal 6-12) i VHF-bånd og UIV (kanal 13-24) og UV (kanal 25- 48) i UHF-bånd.I VHF-frekvensbåndet vælges generelt den specielle kanalantenne, der modtager tv-signal fra en bestemt kanal, og den bedste modtageposition vælges til installation, så den har fordelene med høj forstærkning, god selektivitet og stærk retningsbestemmelse.Imidlertid har partial-band-antennen, der bruges i ⅵ og ⅷ, og all-channel-antennen, der bruges i VHF, bredt frekvensbånd og lav forstærkning, som kun er egnet til nogle små systemer.I UHF-frekvensbåndet kan et par frekvensbåndsantenner generelt modtage fjernsynsprogrammer fra flere kanaler, som er tæt adskilt.


Indlægstid: 25. august 2022